Saltar al contenido

El Ayuntamiento agiliza al máximo los trámites para cambiar el apuntalamiento del edificio de Riegos El Progreso

23 enero, 2018

amEl regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez, confia que dilluns que ve es duga a terme aquesta actuació que permetrà restablir el trànsit en la plaça de la Constitució

L’Ajuntament d’Elx està agilitant al màxim els tràmits per executar l’abans possibles el nou apuntalament de la façana de l’edifici de Regs El Progrés amb la finalitat de restablir el trànsit en la plaça de la Constitució. Així ho ha explicat hui el regidor d’Urbanisme José Manuel Sánchez, qui ha assegurat que l’objectiu és donar inici als treballs d’apuntalament dilluns que ve i executar-los al llarg de la setmana.

Tal com ha recordat el regidor “la prioritat d’aquest equip de govern en aquests moments és donar solució a un problema que no hem generat nosaltres. Des del moment en què la conselleria de Cultura va paralitzar l’enderrocament de l’edifici El Progrés i va decretar el seu apuntalament urgent no hem parat de treballar, tant amb els propietaris com amb l’administració autonòmica”.

Sánchez ha explicat que aquest apuntalament urgent va envair part de la calçada i va obligar a tallar el trànsit. Divendres passat, l’equip de govern va dictar una ordre d’execució i va instar als propietaris a executar un nou apuntalament de la façana que permetera restablir el trànsit en la plaça de la Constitució. Davant la negativa dels propietaris d’executar aquesta actuació, l’Ajuntament actuarà de forma subsidiària.

“Els tècnics municipals han emés un informe que diu que l’actual apuntalament envaeix la via pública, causa greus perjudicis per a la mobilitat de la ciutat, només aconsegueix dos terços de l’altura de la façana i no estabilitza l’últim terç d’aquesta. Per això, proposen un nou apuntalament que abaste la totalitat de la façana, a més es complementaria amb una xarxa perimetral que impedira la possible queia en la via pública d’elements de la façana”, ha explicat el regidor qui ha afegit que els serveis de contractació ja treballen per adjudicar els treballs d’apuntalament en el moment en què es complisca el termini que tenen els propietaris per a realitzar l’ordre d’execució.