Saltar al contenido

XXVI Certamen Escolar de Narrativa Curta en valencià “Ajuntament d’Elx”

31 mayo, 2018

El Jurat dels premis del XXVI Certamen Escolar de Narrativa Curta en Valencià “Ajuntament d’Elx”, format per Sandra Montserrat Buendia, Encarnació Ibarra Martínez, Gaspar Noguera Pérez i Miquel Àngel Pérez Alemañ, acorda, per unanimitat, de concedir els següents premis.

SECCIÓ A

 • Primer Premi, a l’obra presentada sota el títol“RESPECTEM ELS GUSTOS DE CADASCÚ”, de Paula Carpena Quiles, del CP El Palmerar d’Elx.
 • Segon Premi, a l’obra presentada sota el títol“SENSE INTERNET”, de Noel Amorós Martín, del CP Princesa d’Astúries d’Elx.
 • Tercer Premi, a l’obra presentada sota el títol“UN MONSTRE EN L’ARMARI”, d’Unax Muñoz Beugniez, del CP Miguel de Cervantes d’Elx.

SECCIÓ B

 • Primer Premi, a l’obra presentada sota el títol “VIATJAR SENSE PASSAPORT”, de Marcos Valbuena Belmonte, del CP Princesa d’Astúries d’Elx.
 • Segon Premi, a l’obra presentada sota el títol “LA PAU I L’AMISTAT”, de Laura Blánquez Macià, del CP Miguel de Cervantes d’Elx.
 • Tercer Premi, a l’obra presentada sota el títol “EL QUE DE VERITAT IMPORTA”, de Bruno Picó Bruno, del CP Princesa d’Astúries d’Elx.

SECCIÓ C

 • Primer Premi, a l’obra presentada sota el títol“LA FÓRMULA DE KATHERINE”,de Luis Tebar García, de l’IES la Torre del Pla (Torrellano) d’Elx.
 • Segon Premi, a l’obra presentada sota el títol “RETRAT D’UNA SIRENA”, d’Ainhoa Paniagua Mercado, de l’IES Misteri d’Elx.
 • Tercer Premi, a l’obra presentada sota el títol “GUIX”, d’Alejandro Herrero Ruiz, de l’IES Misteri d’Elx.

SECCIÓ D

 • Primer Premi, a l’obra presentada sota el títol“CARTES A LA MEUA ESTIMADA PRINCESA”, d’Aitana Cervantes Quesada, de l’IES Sixto Marco d’Elx.
 • Segon Premi, a l’obra presentada sota el títol“L’HABITACIÓ”, de Mariam Parreño Molina, de l’IES Sixto Marco d’Elx.
 • Tercer Premi, a l’obra presentada sota el títol“SÓC ART”, de Nàdia Victòria García Beckhatir, de l’IES Gaietà Sempere d’Elx.

 

Aquest Jurat també concedix un regal de reconeixement a les autores i als autors dels originals que han ocupat del quart al desé lloc de cada secció.

A més a més, aquest Jurat vol fer constar les següents consideracions:

En els originals de les seccions A i B cal destacar, d’una banda, que són ben presents els relats de ficció i misteri; i, d’altra banda, que són protagonistes principals els animals.  A més, hi ha relats d’una gran originalitat, tant en el contingut com en l’estil.

Pel que fa a les seccions C i D, l’alumnat presenta als seus relats una varietat de temes com els habituals de fantasia, art, amor, viatges i aventures; però també hi apareixen temes recurrents com l’assetjament escolar i les possibles solucions, la protecció del planeta i del nostre entorn, i destaca especialment la qüestió relativa a les relacions socials entre la gent jove i les diferències intergeneracionals en un món on cada vegada es fa més present la tecnologia en les nostres vides. També hi ha originals en què destaca un to humorístic i irònic que denota la creativitat dels nostres escolars.